Ånäset & övik


Välkomna alla UmeMustkunder !

Från 2019 så mustar vi dina äpplen i
Ö-Vik och Ånäset också

 

ÅNÄSET

ÅNÄSET , Stenfors Gård , UmeMust kommer på Stenfors gård

Datum 2020: 11/9 och 18/9 sista bara lämna 6/10.
Alltid 15:00-17:00 

KONTAKT :

Katarinakatarina@umemust.nu

Mobil – 070-210 52 99 , 070-272 25 69

Besöksadress:

Gamla musteriet på Stenfors Gård

Vägbeskrivning klicka här 

Prislista Ånäset

Stenfors Gård , gamla gårdsmusteriet  ÅNÄSET.
11/9 och 18/9 sista bara lämna 6/10.
Alltid 15:00-17:00 

Startavgift mustning
110:-                

Endast pastöriserad  must  ,hållbar 1 år
31 kr/l

Bag -in-Box    3L
28:-

Bag-in-Box     5L
33:- 

Bag in box 10 L bara påsen
45:-                      

75 cl  Glasflaska m bygelkork:
35:-                   

50 cl Glasflaska m bygelkork
25:-  

33 cl  glasflaska m bygelkork
20:-    

                        

Pressrester som vi ska hantera        100.-         Ö-vik och Ånäset oavsett mängd äpplen .

Vi ser att ni har plockat bort blad och grova skaft samt skärt bort bruna delar på äpplen och sköljt igenom dom INNAN ni lämnar dom till UmeMust , inga papperspåsar !!
Hellre bananlådor plastbackar ,tvättkorgar så de går att stapla inne i en släpvagn ! skriv era efternamn på varje låda med synlig text  ! Vi tar inga pressrester i retur tillbaka till Ånäset  ! Vill ni hämta er must och presssäckar i Umeå så meddela vid inlämning av äpplena .

Vi behöver minst 100 kilo som ger 50 Liter för att vi skall kunna  starta pastöriseringsmaskinen med just BARA Dina äpplen . Om Ni kommer med mindre än 100 kilo så blandas era äpplen med andra äpplen !

Vi köper gärna dina äpplen ,rabarber och aroniabär som Ni inte tänker använda !  4.- / kilo   de ska vara rensade och sköljda .

Hur går det till?
  1. Tider
    Vi har tider som ni kan komma förbi och lämna era äpplen. Kolla vilka tider som gäller just nu.
  2. Hur vet ni att det är dags att musta? När är äpplena mogna?
    Många mustar sina äpplen för tidigt då de inte utvecklat sin fulla arom och perfekta balans mellan syra och sötma. Att äpplen faller ner från träden behöver inte betyda att de är mogna.
    Snabbtest: Är kärnorna vita är äpplet omoget. Är kärnorna bruna är äpplet moget. Ett omoget äpple är väldigt syrligt utan utvecklad sötma. Med mognaden utvecklas sötman. För att undvika fallfrukts skador kan du plocka ner dem i hinkar så länge och låta dem mogna ytterligare någon/några veckor i väntan på att de övriga äpplena ska bli klara !
    Det spelar ingen roll om äpplena har ”rost” eller är fula i skalet, det påverkar inte smaken. Fortfarande ljusbruna fallfrukts skador är inga problem. Se mera info på vår hemsida www.umemust.nu.
    Att undvika: Övermogna äpplen blir mjöliga.Vi mustar inte mjöliga äpplen då de inte blir nån vätska ur dom . Ett övermoget äpple är mjukt och har mörkbruna kärnor. Sommaräpplen är vanliga att det blir mjöliga . Och ingen fallfrukt från häst-, ko- eller fårhagar då dessa kan innehålla kolibakterier.
  3. Lämna äpplen
    Leverera dina äpplen på angiven tid. Gallra, tvätta och skär bort fula delar av dina äpplen hemma. Inga papperspåsar utan banan lådor eller plastbackar ,hinkar . Äpplena åker i släpvagn till Umeå och måsta kunna stå upp och packas helst på varandra ! Skriv ditt efternamn på era ”lådor ” .
  4. Förpackning
    Vi har flera olika förpackningar till försäljning som Ni meddelar när ni lämnar in era äpplen , Storsäljaren är 3 Liter Bag –In Box !
  5. Äppelresterna
    Äppelresterna som blir kvar efter mustning hanterar vi till Er och det är en avgift på 100.- oavsett mängd äpplen .Om ni önskar hämta er Must o pressrester i Umeå ? Meddela oss.
  6. Hållbarhet
    Pastöriserat har hållbarhet på 1-1,5 år och kan förvaras varmt tills ni Öppnar förpackningen som sedan skall förvaras kyld . Bag in box 30 dagar hållbar och flaskorna 7 dagar !
  7. Hämta
    Ni hämtar er färdiga must på Stenfors gård , Ånäset vid nästa tillfälle som vi kommer till Stenfors gård (se datum). Om ni önskar komma på besök i Umeå så meddela att Ni vill hämta er must via telefon 070-210 52 99 , 070-272 25 69. När ni får ert SMS att er must är klar – svara i SMS vart ni hämtar och vilket datum .
Innan ni lämnar in era äpplen

Har ni tvättat era äpplen?
Äpplen som inte är tvättade mustar vi INTE ! Om ni vill att Umemust ska tvätta dom och gå igenom dom så är det 150.- och vi spolar av dem och plocka bort blad och skaften som kan vara grova och fastna i vår äppelpress och vi skär även bort eventuella bruna fläckar i skalet då detta kan bidra med en annan smak på musten.

Förvaringskärl : Vi har bag in box 3 Liter o 5 Liter samt flaskor 75 cl , 50 cl o 33 cl för Er !

Vi pastöriserar er must upp till 79 grader och kan tappa det på : Bag-in-box 3L, Bag-in-box 5L, Glasflaska 75 cl eller 50 cl el 33 cl . Bag -in-boxbehållare 10 L. Om ni vill ha råmust för att jäsa eller frysa in själva så är det i Umeå ni måsta hämta inom 4 dagar från att Ni får ert SMS att musten är klar !

Pressrester får ni hämta i Umeå eller betala 100.- så tar vi hand om dom !
Inlämning av äpplen.

Vid inlämning: Ni kommer att få uppge Namn ,mobilnummer ,vilka förpackningar Ni önskar och hur ni vill betala , SWISH är att föredra !
Gallra, tvätta och skär bort fula delar av dina äpplen hemma. Inga papperspåsar utan banan lådor eller plastbackar ,hinkar . Äpplena åker i släpvagn till Umeå och måsta kunna stå upp och packas helst på varandra!
Ö-vik finns det gott om äppleträd så skriv ditt efternamn på era ”lådor ”. Så kan vi hålla koll på dina äpplen.

Vi kan aldrig garantera att äpplena försvaras inomhus innan de mustas. Men däremot alltid väderskyddade. Vi mustar efter äpplets mognad . Ni som har vita kärnor hamnar sist i kön och Ni som har färdigmogna äpplen kommer först!

 Ö-VIK

Blomsterhörnan
Björnavägen 66, kundparkeringen
Datum 2020: 9/9, 23/9 och 14/10 och sista returen blir den 28/10 15:00-17:00 övriga datum 16:00-18:00 för inlämning av Era äpplen.

KONTAKT :

Katarinakatarina@umemust.nu
Mobil – 070-210 52 99

Maria, Blomsterhörnan
Telefon – 0660-55477 

Kundparkeringen, Blomsterhörnan

Vägbeskrivning klicka här

Prislista Ö-VIK

Blomsterhörnan Ö-Vik.
Björnavägen 66, kundparkeringen
Datum: 9/9, 23/9 och 14/10 och sista returen blir den 28/10 15:00-17:00 övriga datum 16:00-18:00

Startavgift mustning
110:-               

Endast pastöriserad  must  ,hållbar 1 år
31 kr/l

Bag -in-Box    3L
28:-

Bag-in-Box     5L
33:- 

Bag in box 10 L bara påsen
45:-                      

75 cl  Glasflaska m bygelkork
35:-                   

50 cl Glasflaska m bygelkork
25:-  

33 cl  glasflaska m bygelkork
20:-    
                            

Pressrester som vi ska hantera        100.-         Ö-vik och Ånäset oavsett mängd äpplen .

Vi ser gärna att ni har plockat bort blad och grova skaft samt skärt bort bruna delar på äpplen och sköljt igenom dom INNAN ni lämnar dom till UmeMust , inga papperspåsar.
Hellre bananlådor plastbackar ,tvättkorgar så de går att stapla inne i en släpvagn ! skriv era efternamn på varje låda med synlig text  ! Vi tar inga pressrester i retur tillbaka till Ö-vik. Vill ni hämta er must och presssäckar i Umeå så meddela vid inlämning av äpplena .

Vi behöver minst 100 kilo som ger 50 Liter för att vi skall kunna  starta pastöriseringsmaskinen med just BARA Dina äpplen . Om Ni kommer med mindre än 100 kilo så blandas era äpplen med andra äpplen !

Vi köper gärna dina äpplen ,rabarber och aroniabär som Ni inte tänker använda !  4.- / kilo   de ska vara rensade och sköljda .

Hur går det till?
  1. Tider
    Vi har tider som ni kan komma förbi och lämna era äpplen. Kolla vilka tider som gäller just nu.
  2. Hur vet ni att det är dags att musta? När är äpplena mogna?
    Många mustar sina äpplen för tidigt då de inte utvecklat sin fulla arom och perfekta balans mellan syra och sötma. Att äpplen faller ner från träden behöver inte betyda att de är mogna.
    Snabbtest: Är kärnorna vita är äpplet omoget. Är kärnorna bruna är äpplet moget. Ett omoget äpple är väldigt syrligt utan utvecklad sötma. Med mognaden utvecklas sötman. För att undvika fallfrukts skador kan du plocka ner dem i hinkar så länge och låta dem mogna ytterligare någon/några veckor i väntan på att de övriga äpplena ska bli klara !
    Det spelar ingen roll om äpplena har ”rost” eller är fula i skalet, det påverkar inte smaken. Fortfarande ljusbruna fallfrukts skador är inga problem. 
    Att undvika: Övermogna äpplen blir mjöliga.Vi mustar inte mjöliga äpplen då de inte blir nån vätska ur dom . Ett övermoget äpple är mjukt och har mörkbruna kärnor. Sommaräpplen är vanliga att det blir mjöliga . Och ingen fallfrukt från häst-, ko- eller fårhagar då dessa kan innehålla kolibakterier.
  3. Lämna äpplen
    Leverera dina äpplen på angiven tid. Gallra, tvätta och skär bort fula delar av dina äpplen hemma. Inga papperspåsar utan banan lådor eller plastbackar ,hinkar . Äpplena åker i släpvagn till Umeå och måsta kunna stå upp och packas helst på varandra ! Skriv ditt efternamn på era ”lådor ” .
  4. Förpackning
    Vi har flera olika förpackningar till försäljning som Ni meddelar när ni lämnar in era äpplen , Storsäljaren är 3 Liter Bag –In Box !
  5. Äppelresterna
    Äppelresterna som blir kvar efter mustning hanterar vi till Er och det är en avgift på 100.- oavsett mängd äpplen .Om ni önskar hämta er Must o pressrester i Umeå ? Meddela oss.
  6. Hållbarhet
    Pastöriserat har hållbarhet på 1-1,5 år och kan förvaras varmt tills ni Öppnar förpackningen som sedan skall förvaras kyld . Bag in box 30 dagar hållbar och flaskorna 7 dagar !
  7. Hämta
    Ni hämtar er färdiga must på Blomsterhörnan vid nästa tillfälle som vi dyker upp på Blomsterhörnan (se datum). Om ni önskar komma på besök i Umeå så meddela att ni vill hämta er must via telefon 070-2105299  , 0660-55477. 
Innan ni lämnar in era äpplen

Har ni tvättat era äpplen?
Äpplen som inte är tvättade mustar vi INTE ! Om ni vill att Umemust ska tvätta dom och gå igenom dom så är det 150.- och vi spolar av dem och plocka bort blad och skaften som kan vara grova och fastna i vår äppelpress och vi skär även bort eventuella bruna fläckar i skalet då detta kan bidra med en annan smak på musten.

Förvaringskärl : Vi har bag in box 3 Liter o 5 Liter samt flaskor 75 cl , 50 cl o 33 cl för Er !

Vi pastöriserar er must upp till 79 grader och kan tappa det på : Bag-in-box 3L, Bag-in-box 5L, Glasflaska 75 cl eller 50 cl el 33 cl . Bag -in-boxbehållare 10 L. Om ni vill ha råmust för att jäsa eller frysa in själva så är det i Umeå ni måsta hämta inom 4 dagar från att Ni får ert SMS att musten är klar !

Pressrester får ni hämta i Umeå eller betala 100.- så tar vi hand om dom !
Inlämning av äpplen.

Vid inlämning: Ni kommer att få uppge Namn ,mobilnummer ,vilka förpackningar Ni önskar och hur ni vill betala , SWISH är att föredra !
Gallra, tvätta och skär bort fula delar av dina äpplen hemma. Inga papperspåsar utan banan lådor eller plastbackar ,hinkar . Äpplena åker i släpvagn till Umeå och måsta kunna stå upp och packas helst på varandra ! Skriv ditt efternamn på era ”lådor ” .

Vi kan aldrig garantera att äpplena försvaras inomhus innan de mustas. Men däremot alltid väderskyddade. Vi mustar efter äpplets mognad . Ni som har vita kärnor hamnar sist i kön och Ni som har färdigmogna äpplen kommer först!