Nytt år nya tankar och ideer inför nästa skördetid ! Nu är det 6:e året som musteri och jag tänker tillbaka på första året 2015 när allt var nytt och hur skulle det gå och hur marknadsföra sig osv . Det kom 47 kunder och det var över förväntan och vi fick lära oss eftersom varje kund och önskemål kom fram i dagen ,ingen av oss hade någon som helst erfarenhet av detta fenomen ”musteri ” och vi växter och har genom åren jobbat fram det system vi har idag med kundmottagning , logistiken ,annonsering ,öppettiderna -vad passar bäst för kunderna och för oss ,driver också ett trädgårdsföretag -Trädklippet parallelltt med musteriet så första året var det trädgårdspersonalen som involverades och det planerades och vad skulle inte det vara för Louella och Linnea som sporrade och kom med ideer och bättringsförslag och var helt oumbärliga för mig då i detta ”nya” Musteri i Umeå . Så långt vi har kommit och lärt oss och all feedback och blivit starkare och under 2019 hade vi 252 kunder i Umeå + Ånäset och Ö-viks kunder så är det helt omvälvande med tanke på hur intresset för detta med att återbruka och andvända den skörd som finns i kunders närhet ! Vi satsar nu på en större maskinpark inför 2020 och förhoppningsvis asfalt utanför lokalen för underlättande av personalens ryggar när all äpplen skall bäras in och pressrester skall bäras ut så att vi kan få det på hjul istället för i famnen ! Katarina UmeMust